Förhållanden 2015

Idag går par isär som aldrig förr, det kan bero på många faktorer såsom för mycket befolkning i världen som leder till fler "val" eller ska man säga fler att attraheras av kanske?! Vilket ofta då kan leda till otrohet. Idag är inte otrohet detsamma som det var för 10 år sedan (tycker Jag!)
Förr var man otrogen mest genom att fysiskt ligga med någon annan eller kyssa någon annan. Om man t.ex är på krogen och ser en sjukt snygg kille och verkligen klär av han med blicken (ja ni vet!) är inte det att vara otrogen, ingenting som skadar någon annan. Men att ta steget till att ligga med en annan människa är svårare, där kommer det en spärr för de flesta vet om att det inte är okej! Klä av med blick; lätt, att faktiskt ligga med någon annan än sin partner; gör man inte lika lätt.
Idag är det så lätt, se på all social media som finns, dejtingsidor, eller ja iallafall dejting appar. (speciellt Badoo och Tinder)
Av egna erfarenheter och andras erfarenheter så är det många som utsätts för denna typ av otrohet. (Jo! Det är otrohet.)
Många tycker att det räknas som otrohet först när man gör något fysiskt med någon och det är oftast då spärren kommer.
MEN att ha en profil på en dejting-app och snacka med X antal killar/tjejer och gå bakom ryggen på din partner med detta är faktiskt otrohet. Att söka efter uppmärksamhet hos någon annan på detta sättet är INTE okej.
Räcker det inte längre med att vara med den man har valt att vara med så länge man fortfarande är kär i denna personen? (Känslor kan ju såklart försvinna och då finns inget annat alternativ än att göra slut såklart)
Men av egna och andras erfarenheter menar de flesta att dom fortfarande är kära i personen dom gör såhär emot. Min fråga är hur dom kan göra så mot någon som dom påstår ha sånna otroliga känslor för. Själva hade de aldrig accepterat att bli behandlade på detta sätt, samtidigt som dom inte kan inse att dom gör något fel. Hur kommer förhållande-standarden se ut om ytterligare 10 år?
Kommer folk att acceptera denna typ av otrohet för att det bara är så det är?

Upp